• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Devrebet Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Devrebet Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Yaz meyveleriyle yapılabilecek 5 tatlı tarifi

Alemci

Member
Yaz meyveleriyle yapılabilecek 5 tatlı tarifi

Yaz mevsimi, meyvelerin en çeşitli en lezzetli olduğu aylardır. İşte onlara biraz daha güzellik katabileceğiniz 5 tatlı tarifi...

kWhkDkhg2k-r37QdU0Ck3w.jpg

Yaz aylarında bir top vanilyalı dondurmayla servis edeceğiniz şeftalili tart herkesi mutlu edecektir.MalzemelerHamuru için; 200 gr soğuk margarin veya tereyağı2,5 yemek kaşığı toz şekeryarım çay kaşığı2 su bardağı unÜzeri için; 3 adet şeftali2 yemek kaşığı toz şeker
D2vVLcpS8k2IMsSLnoG4Tg.jpg

Nasıl yapılır? Tereyağı veya margarininizi küp küp doğrayın ve bir rondoya alın. (Kullandığınız terayağı soğuk olmalı). Üzerine unu, şekeri ve tuzu ilave ederek çalıştırın. Tezgahınızın üzerine pişirme kağıdı serin ve rondodan geçirdiğiniz hamurunuzu pişirme kağıdına alıp 15-20 dk dinlenmeye alın.Tartın üzerini süslemek için şeftalilerinizi dilimleyin ve toz şeker serpin. Dinlenen tart humurunuzun üzerine de bir pişirme kağıdı koyarak merdane yardımıyla hamurunuzu dikdörtgen şeklinde açın.Hamuru açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alın ve şeftalileri kenarlarında 3 parmak boşluk olacak şekilde dizin. Hamurun boşluk bıraktığınız kenarlarını içe doğru katlayın. (Spatula kullanabilirsiniz).İçe doğru katladığınız kenarlara toz şeker serpiştirin. Pişirme kağıdı ile birlikte önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişin. Şeftalili tartınız artık servise hazır.
SDphorQJu0aAUzQbT-Rg5w.jpg

Siz de yaz sofralarınız için görselliğiyle hayran bırakacak bir karpuz pizza hazırlayabilirsiniz. Böylece hem tatlı ihtiyacını giderebilir hem de meyvelerinizi değerlendirebilirsiniz.MalzemelerYarım su bardağı krem peynir1 yemek kaşığı balYarım tatlı kaşığı vanilya1 dilim yuvarlak kesilmiş karpuzNaneİstediğiniz meyveler (kayısı, çilek,dut, böğürtlen,incir vb.)Nasıl yapılır?Krem peynir, bal ve vanilyayı karıştırın. Karpuzun üzerine karışımı yayın. Üzerini nane ve meyvelerle süsleyin. Servis edin.
9jfnTQgVMUCgaz7iUKKr0A.jpg

Damla sakızı ve kayısı kullanarak herkesin bayılacağı bir muhallebi yapabilirsiniz.Malzemeler:25 gr pirinç unu15 gr Hindistan cevizi şekeri300 ml vanilyalı soya sütü1 gr dövülmüş damla sakızı50 gr kayısıNasıl yapılır?Pirinç unu ve Hindistan cevizi şekerini, dövülmüş damla sakızı ile bir kapta karıştırın. Vanilyalı soya sütünü ve hazırladığınız karışımı bir tencerede sürekli karıştırarak ısıtın. Koyulaştığı zaman servis kasenize alın ve buzdolabında bekletin.
ZDdboSlVYk2EU-38Wc4cQQ.jpg

Dolabınızdaki tüm meyvelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz parfeye 7'den 70'e herkes bayılacak. Malzemeler 2 paket krem şanti2 su bardağı süt1 paket petibör bisküvi1 paket vanilya1 su bardağı orman meyvesi 1 adet muz2 adet kayısı15- 20 adet çilek1 çay bardağı damla çikolataNasıl yapılır?Sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikser yardımıyla çırpın. Petibör bisküviyi elinizle çok iri parçalar olmayacak şekilde ufalayın. Çileği, muzu ve içine koymak istediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.Tüm meyveleri ve petibör bisküyi krem şantinin içine atıp güzelce harmanlayın. Karışımı koyacağınız kabı buzdolabı poşetine yerleştirip üzerini düzleştirin ve dondurucuya atıp 3-4 saat bekletin. Donmuş parfenizin üzerini istediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz.
sipRuP0ba0eud3osXxg62A.jpg

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan kavunla yapacağınız dondurmalar herkesi mutlu edecektir. Ayrıca hazırladığınız dondurmayı kavunun kabuğunu kase gibi kullanarak başka meyvelerle servis edebilirsiniz.Malzemeler 1 adet orta boy kavun1 paket krema1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütNasıl yapılır?Kavunu soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz kavunları rondoda çekin. Sütü ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı soğutun.Derin bir çırpma kabına kremayı alın ve çırpın. Krema kıvam alınca içine soğuttuğunuz sütlü şekerli karışımı ve çekilmiş kavunu ekleyin. Çırpmaya devam edin.Geniş ve dondurucuya dayanıklı bir kaba karışımı aktarın. Dondurmanızı saat başı çıkarıp karıştırın. Bu işlemi dondurmanız tamamıyla donana kadar en az 4-5 kere tekrarlayın.
 
Üst