• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Devrebet Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Devrebet Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Süper sağlıklı 10 probiyotik gıda

Alemci

Member
Süper sağlıklı 10 probiyotik gıda

Probiyotikler genellikle vücutta bazı işlevlere yardım eden faydalı bakterilerdir. Tüketimi faydalı olan bu mikroorganizmalar; depresyonu azaltabilir, sindirime, cilde ve kalp sağlığına iyi gelebilir. İşte rahatlıkla tüketebileceğiniz süper sağlıklı 10 probiyotik gıda...

5B-guBM5LkalST8tc5RNYg.jpg

Sağlığınıza faydalı dost bakteriler bakımından tüketebileceğiniz en iyi gıdalardan biri olan yoğurt, çoğu zaman laktik asit bakterileri ve bifidobakteriler gibi dost bakteriler tarafından fermente edilmiş sütten yapılır.Ancak tüm yoğurtlar canlı probiyotikler içermez. Bu sebeple aktif veya canlı kültürlerlere sahip yoğurtları seçtiğinizden emin olun.Yoğurt, kemik gelişimine fayda sağlarken bağırsak sendromu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Yüksek tansiyonu olan kişiler için de faydalıdır.
8AP5__C6tU6nlF1UZcUxOQ.jpg

Kefir, mayalanmış süt içeceğidir. Probiyotik olarak yoğurttan daha iyi bir kaynaktır.Kefir; kemikleri güçlendirebilir, bazı sindirim problemlerine yardımcı olabilir ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir.
WdJf5keswUugbNWnfp-gmw.jpg

Sauerkraut (Alman lahana turşusu), ince bir şekilde kesilmiş, fermente edilmiş lahanadır. Canlı bakteri içeren pastörize edilmemiş şekilde tüketildiğinde; vitaminler, mineraller ve antioksidan açısından zengindir.
oyh6NeRikEuHIBIJu5uyDw.jpg

Salatalık turşusu, tuzlu suda yapılan ve mayalı olan salatalıklardan oluşur. Yüksek miktarda K vitamini içeren ve sindirime yardımcı olan salatalık turşusu, sirke kullanarak yapıldığında probiyotik etkiye sahip değildir.
zc_MlAXxakO7ueyye84ayg.jpg

Geleneksel ayran, çoğunlukla Türkiye, Hindistan, Nepal ve Pakistan’da tüketilen fermente bir süt içeceğidir. Geleneksel ayran, sadece tereyağını yapmaktan kalan sıvıdır. Yalnızca bu sürüm probiyotikler içerir.
l2vRpcd6w0ano1EQnBwJZQ.jpg

Ana maddesi lahana olan baharatlı bir Güney Kore yemeği olan kimchi, sindirim sistemine ve sağlığa yararlı laktik asit bakterileri içerir.
S8jUBi4zz0yQhU8cLyrzwA.jpg

Mayalı siyah veya yeşil çay olan kombucha, bazı dost bakteri kolonileri ve maya tarafından fermente edilir. Dünyada birçok yerinde özellikle Asya'da tüketilir.
PG04iVo00UOneM_Ms2It2g.jpg

Tempeh, fermente edilmiş, sert bir köfte gibi görünen soya fasülyesi ürünüdür. Ette bulunan, ihtiyacımız olan yüksek proteini içerir.Aynı zamanda, hayvansal ürünlerde bulunan B12 vitaminini de besleyici miktarda içerir.
ndbyiNjTMk6bCBCGYt_4Ug.jpg

Popüler bir Japon sosu olan miso, protein ve lif için iyi bir kaynaktır. Miso, Japonya’da popüler bir kahvaltı yemeği olan miso çorbasında kullanılır. Birçok faydasının yanında özellikle kadınlarda kanser ve felç riskini azaltabilir.
rVVuUXYo_0u9zgILccNxZA.jpg

Japon mutfağının temel gıdalarından biri olan natto, fermente edilmiş bir diğer soya ürünüdür. Yüksek oranda K2 vitamini içerir ve bu osteporoz ile kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir.Kendine özgü bir kokusu, yapışkan bir yapısı ve güçlü bir tadı olan natto, genellikle pilavla karıştırılarak kahvaltılarda servis edilir.
 
Üst